Welk boek en onderzoek liet me inzien dat loterijen soms lastig te doorgronden zijn

 

Het leven van een loterij winnen, het lijkt soms zo mooi

Voor vier vrienden is het een droom die uitkomt, ze winnen de loten kopen. Maar slechts een paar uur na de viering wordt een van hen gevonden, doodgestoken en kort daarna wordt een ander van het gelukkige kwartet vermist. Inspecteur Münster leidt het onderzoek, maar met het raken van een impasse bij bijna elke beurt vraagt ​​hij om de hulp van een oude vriend en collega. Hadden ze nu maar nooit loten gekocht, ik wordt namelijk altijd blij van de leuke staatsloterij reclames.

Een mooi boek zonder echte held

Wat ik het meest waardeerde aan dit boek is dat er geen helden zijn, elk personage is zo echt. Håkan Nesser heeft echte mensen gecreëerd. Ze worden voortdurend afgeleid door hun persoonlijke leven, ze vergeten, ze missen, ze worden moe.

Dit boek las niet zoals elke andere detective of misdaadroman. Het was geen flauw idee, waardoor een grote rommelige stapel aanwijzingen in je gezicht schoof. Nesser is veel subtieler dan dat. Alles wat u moet weten, is te vinden in de aard van de betrokken personages, het zit in de kleine dingen.

De spectaculaire aanwijzingen in het boek ontbreken

En omdat de stapel aanwijzingen ontbrak en ook omdat er geen achtervolgingen waren, geen spectaculaire hand tot hand of vuurgevechten, voelde het veel natuurlijker, alsof het echt gebeurde.

De manier waarop Nesser zijn verhaal neerschrijft, hield me aan het lezen. Het verhaal op zich is vrij eenvoudig en als je oplet, weet je de antwoorden op alle raadsels voordat je pagina 250 bereikt, maar het is zo opgeschreven dat je vergeet wat je moet weten op het moment dat je het hebt gelezen het. En de spanning die je in de roman voelt, is niet omdat je wacht tot alle antwoorden gevonden zijn, maar omdat je je afvraagt ​​of de antwoorden gevonden zullen worden.