Waar moet je in Nederland op letten met internet & tv ?

Hoe zit het met de internet en tv abonnementen in Nedelrnad

Abonnementen met een ADSL- of VDSL-verbinding zijn verbonden met de “vaste lijn” in huis en hebben over het algemeen een lagere prijs per maand. Fiber (“Glasvezel”) en kabelinternet zijn sneller en kosten dus wat meer. Kabelinternet is verbonden met de coax-tv-kabel, terwijl glasvezel is aangesloten op een speciaal geïnstalleerd stopcontact in de meterkast. Het grootste voordeel van glasvezelverbindingen is hun uploadsnelheid, die gelijk is aan de downloadsnelheid en zou kunnen oplopen tot 750 Mbps.

De grootste twee aanbieders in Nederland zijn Ziggo en KPN (inclusief dochteronderneming Telfort en XS4ALL). Zij beheersen 84 procent van de Nederlandse breedbandmarkt.

Hoewel deze twee giganten de markt beheersen, zijn er genoeg kleinere providers die betrouwbaar goedkoop internet en tv kunnen leveren dan deze twee providers. Tele2, Online en Telfort zijn prijsvechters op de breedbandmarkt en bieden abonnementen met prijzen tussen € 22,00 – € 30,00 per maand.

Nederlandse televisie

Als je televisie in Nederland wilt kijken, heb je een provider nodig die zijn diensten op je adres kan bezorgen. Er zijn verschillende technieken om digitale televisie te ontvangen. Bekijk direct alle mogelijkheden om internet vergelijken makkelijk te maken.

Nederlandse telefoondiensten

KPN Telecom levert alle vaste telefoons in Nederland. Als je een vaste lijn als expat wilt, moet je je abonneren voor minimaal één jaar en identificatie, een adres en je verblijfsvergunning opgeven.

Een ander, en vaak goedkoper, alternatief is om het internetabonnement te combineren met een telefooncomponent. Bellen via internet heet Voice Over IP. Deze manier van bellen is goedkoper dan de vaste lijn van KPN en het andere voordeel is dat je ook een internetabonnement hebt. Er zijn verschillende bundels om bellen buiten Nederland goedkoper te maken.

Onbeperkt bellen binnen Europa of zelfs wereldwijd zijn voorbeelden die meerdere providers voor u kunnen regelen.