Je kunt als bedrijf alle kanten op in Amerika

West-Europa en de Verenigde Staten lijken qua cultuur erg op elkaar. Er zijn echter enkele essentiële punten die een deal breaker met een Amerikaan kunnen zijn. Hier zijn tien communicatietips voor als u van plan bent zaken te doen met of al zaken doet met Amerikanen. Zo kun je als MKB bedrijf vaak ook nog eens culturen bekijken door kosten te besparen op bijvoorbeeld payrolling als u zaken gaat doen in het buitenland.

1.
Resultaten zijn belangrijk in de Verenigde Staten. Daarom, als u zaken doet of zelfs als u solliciteert naar een nieuwe baan, onthoud dan uzelf en uw prestaties te verkopen. Bescheidenheid bezorgt je geen nieuw zakelijk contact of een baan.

2. De Verenigde Staten zijn een individualistische cultuur, geen groepscultuur. Daarom worden helden vaak vereerd in de Amerikaanse cultuur. Overweeg de cultstatus van Steve Jobs bij Apple of Mark Zuckerberg op Facebook. Vergelijk dit met een meer collectieve cultuur zoals Japan. Hoeveel van jullie kunnen een beroemde Japanse CEO noemen?

3. De VS is een op de korte termijn gerichte cultuur, in tegenstelling tot Duitsland of China. Met andere woorden, de resultaten van dit jaar zijn meer dan 10 jaar van belang, dus kortetermijnstrategieën hebben de neiging om zwaarder te wegen dan overwegingen op de lange termijn.

4. Over het algemeen zijn Amerikanen directer dan de Britten, echter meer indirect dan de Nederlanders. Dit heeft deels te maken met het adagium ‘Tijd is geld’. Uiteindelijk is het een resultaatgericht land.

5. In sommige op consensus gebaseerde culturen, zoals in Nederland, worden de meningen van werknemers gewaardeerd en wordt verwacht dat ze worden gegeven en gehoord. In de Amerikaanse cultuur is er vaak een open forum voor debat, maar uiteindelijk is het de baas die de beslissing neemt en verantwoordelijk is voor de beslissing. Dus, als je een ontmoeting hebt met een Amerikaanse baas, wees dan niet verrast als hij / zij de beslissing neemt zonder de rest van het team te raadplegen.

6. De Amerikaanse cultuur is niet vaak comfortabel met stilte, in tegenstelling tot de Scandinavische of Japanse cultuur. Neem daarom wat geklets over of laat uw Amerikaanse tegenpartij weten dat u overweegt wat hij / zij zegt. Anders denkt hij / zij dat je het niet begrijpt of niet mee eens bent.